HET ADRES VOOR ELK TYPE BAND

De banden van uw bedrijfswagen of personenauto zijn uw enige contact met de weg. Hoe veilig en betrouwbaar uw voertuig is, hangt mede af van de staat van de banden. Elke band slijt en verliest dus profieldiepte. Minder profiel betekent dat uw voertuig makkelijker slipt omdat de banden minder grip op de weg hebben. Bij ons kunt u terecht voor vervanging van elk type band. Wij hebben de meeste maten en merken op voorraad. Onder andere Continental, Michelin, Goodyear, Vredestein en Bridgestone.

banden_logo2 banden_logo1 banden_logo4 banden_logo3 banden_logo5

BALANCEREN NOODZAKELIJK BIJ ELKE BANDENWISSEL

Nieuwe of gewisselde banden moeten altijd gebalanceerd worden. Balanceren zorgt voor het opheffen van onbalans in het wiel. Onbalans is oncomfortabel bij het rijden doordat het stuur en dashboard gaan trillen als de wielen draaien. Bovendien slijt door onbalans de wielophanging sneller. Wij balanceren uw banden standaard bij elke bandenwissel. Daarbij plaatsen wij loodjes op specifieke plaatsen op de velgrand. Dit doen wij op een computergestuurd apparaat waarmee wij het gewicht en de plaats voor de loodjes precies kunnen vaststellen. Het gewicht van de loodjes heft de onbalans op.

UITLIJNEN VOOR EEN OPTIMAAL WEGGEDRAG VAN UW PERSONEN- OF BEDRIJFSWAGEN

Merkt u dat uw voertuig naar één kant trekt en zwaarder stuurt? Dan is waarschijnlijk uw bedrijfswagen of personenauto niet goed uitgelijnd. De wielen onder uw voertuig zijn onder een bepaalde hoek geplaatst voor een optimaal weggedrag. Maar na verloop van tijd kunnen afwijkingen ontstaan in de wielstanden. Dat kan al door het raken van een stoeprand. Staan de wielen erg scheef dan merkt u dat ook met rijden. Door de wielen uit te lijnen zorgen wij ervoor dat deze weer onder de juiste hoek komen te staan. Uw banden en wielophanging slijten daardoor minder snel. Bovendien rijdt u veiliger en comfortabeler. Wij adviseren om regelmatig te laten controleren of de wielen nog goed zijn uitgelijnd.

WINTER, ZOMER EN ALL SEASON BANDEN

Warm weer en heet asfalt stellen heel andere eisen aan autobanden dan sneeuw en ijs. Daarom zijn er winter- en zomerbanden. Zomerbanden hebben minder goede eigenschappen voor het rijden in de winter. Nederland kent geen wettelijke winterbandenplicht, maar gaat u op wintersportvakantie, dan kunt u niet zonder winterbanden. Er bestaat ook een compromis tussen de zomer- en winterband, de all season band of 4-seizoenenband. Wij adviseren u graag over het juiste type band dat volledig aansluit bij het specifieke gebruik van uw bedrijfswagen of personenauto.

BANDENOPSLAG MET ZORG VOOR DE CONDITIE VAN UW BANDEN

U kunt bij ons vanzelfsprekend ook terecht voor opslag van uw winter- en zomerbanden. U bent dan ook verzekerd van een juiste opslag waarbij de banden in goede conditie blijven. Uw banden worden altijd eerst door ons gereinigd voordat wij ze opslaan. Dat is van belang omdat remstof en andere verontreinigingen tijdens de opslag uw velgen kunnen aantasten. Dat geldt voor elke velg, maar in het bijzonder voor lichtmetalen velgen.

Sla uw banden bij ons op inclusief 2 keer wisselen per jaar, al vanaf € 89,-

 

 

 

METEEN EEN AFSPRAAK MAKEN?

Is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt? Of is een reparatie noodzakelijk?

Maak nu een afspraak